Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Invitatie in secolul al XIX-lea. Cu Ioana Parvulescu

637 de filme in 150 de secunde

Un tur de forță pentru cinefili. Ceea ce veți vedea în continuare este un montaj al unor secvențe foarte cunoscute...

Continuare...


Powered by

Invitatie in secolul al XIX-lea. Cu Ioana Parvulescu

Sorin Tudorde @
12 May 2011

Ce ne desparte pe noi, oamenii de astăzi, de cei din secolul al XIX-lea? Este intrebarea la care vă invităm să aflați răspuns, miercuri, 18 mai 2011, începând cu ora 18.00,  împreună cu scriitoarea Ioana Pârvulescu, conferenţiar la Universitatea din Bucureşti.

Evenimentul care va avea loc la sediul ICR (Aleea Alexandru nr.38, Bucureşti) este organizat de către Asociaţia Română pentru Cultură, Educaţie şi NormalitateARCEN – în colaborare cu  Institutul Cultural Român şi Editura Humanitas.

Conferinţa scriitoarei Ioana Pârvulescu va fi însoţită de o expoziţie de pălării originale de sfârşit de secol XIX- început de secol XX, precum şi de o expoziţie de afişe publicitare de la începutul secolului al XX-lea, toate menite să introducă invitaţii în atmosfera acelor vremuri. Afişele şi pălăriile aparţin colecţiei particulare a designerului Raluca Alexandru.

Participanţii la eveniment vor fi întâmpinaţi de muzica compozitorului Franz Liszt, dar şi cu ceai şi biscuiţi oferiţi de organizatori.

„Ce ne desparte pe noi, oamenii de astăzi, de cei din secolul al XIX-lea?” este un eveniment care face parte din Programul de serate culturale pentru tineret, intitulat „Ceai, biscuiţi, Cultură şi Normalitate” al Asociaţiei Române pentru Cultură, Educaţie şi Normalitate – ARCEN, program prin care doreşte promovarea, în rândul tinerilor, a unor personalităţi contemporane, încurajarea dialogului şi a dezbaterii între tinerii participanţi şi personalităţile invitate, dar şi crearea unei alternative de petrecere a timpului liber.

Intrarea este gratuită şi se va face în limita locurilor disponibile.

Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi. Mulțumim!

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

    Comentarii
  1. dan

    foarte tareeee! cine e ARCEN?! FELICITARI ORICUM!

Comentează

Parteneri