Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Intalnirea gigantilor

Șapte exemple creative de fotografii de nuntă

Și tot atâtea motive pentru ca, în “acel moment”, să apelați la un fotograf profesionist. Pentru că, slavă Domnului, în...

Continuare...


Powered by

Intalnirea gigantilor

Sorin Tudorde @
17 July 2012

Explicația foarte amuzantă a unei minunății geologice.

Se numește Giant’s Causeway și este principala atracție turistică din Irlanda de Nord: aproximativ 40.000 de coloane de bazalt interconectate, rezultatul unei erupții vulcanice care a avut loc acum 60 de milioane de ani. Un loc de o frumusețe stranie care, în 1986 a fost trecut pe lista UNESCO a Patrimoniului Mondial. Majoritatea coloanelor sunt hexagonale, dar pot fi găsite și coloane cu 4, 5, 7 sau opt fețe. Cea mai înaltă coloană este de aproape 12 metri, iar lava solidificată are uneori o grosime de până la 28 de metri. Dar iată cum a luat naștere Giant’s Causeway în viziunea britanicilor de la The Pond Studio.

Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi. Mulțumim!

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri