Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Intalnirea gigantilor

hai sa ne prefacem in copii

Mă uit cum ninge, iubito, devreme, cum pe deasupra ta s-aștern, ca într-un colind etern, toți fulgii de ninsoare rară...

Continuare...


Powered by

Intalnirea gigantilor

Sorin Tudorde @
17 July 2012

Explicația foarte amuzantă a unei minunății geologice.

Se numește Giant’s Causeway și este principala atracție turistică din Irlanda de Nord: aproximativ 40.000 de coloane de bazalt interconectate, rezultatul unei erupții vulcanice care a avut loc acum 60 de milioane de ani. Un loc de o frumusețe stranie care, în 1986 a fost trecut pe lista UNESCO a Patrimoniului Mondial. Majoritatea coloanelor sunt hexagonale, dar pot fi găsite și coloane cu 4, 5, 7 sau opt fețe. Cea mai înaltă coloană este de aproape 12 metri, iar lava solidificată are uneori o grosime de până la 28 de metri. Dar iată cum a luat naștere Giant’s Causeway în viziunea britanicilor de la The Pond Studio.

Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi. Mulțumim!

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri