Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Inima și ceasul

Nepătruns

Răspunsul Tău… nu-mi aparține, Nu mă întelege și nu mi-e bine. Din șoapta lui habar n-am, Dacă ești Om, un...

Continuare...


Powered by

Autor: Cosmin Neidoni

Inima și ceasul

Cosmin Neidoni9 May 2016

Ma pasionează ceasurile, cele automatice în mod special, pentru că apertura din cadranul lor, deschide ochiul timpului, făcând, prin intermediul sutelor de componente așezate în perfecta armonie, radiografia celor 72.000 de bătăi ale secundarului în economia unei singure ore. Și interesant e ca ritmul cardiac însuși la vârsta intre zenit și nadir, adică între cei doi poli ai verticalei noastre, este de aproximativ tot 72.000 de bătăi pe ora, inima preluând în mod simbolic funcția secundarului.

Așadar între inimă și ceas, între sentiment și timp exista o strânsă legătură invizibilă. Fiecare își are momentul platonician al propriei vieți, fiecare își atinge propriul zenit, coborând apoi în mrejele anodine ale timpului care ne măsoară deopotriva destrămarea și recompunerea.

Un ceas nu este un simplu mecanism de indicare a timpului, ci un artificiu semiotic, un mijloc de comunicare și expresie. Un ceas, pe care îl porți, te poarta și el pe tine, îți poarta întreaga ta pasiune pe orbita gravitând în jurul unei speranțe, aceea că timpul, dacă tot e să treacă, măcar poate fi măsurat frumos!

inima-ceasul

Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi. Mulțumim!

Important: autorii care au publicat deja cel puțin trei creații în paginile Cenaclului și doresc pagini de autor sunt rugați să ne contacteze prin intermediul acestui formular.

Despre autor

Cosmin Neidoni

| LinkedIn | Facebook | De același autor

Nascut in Timisoara in 8 Martie 1975. Absolvent de filosofie, freelancer in domeniul traducerilor, scrie proza scurta, eseuri si poezie. Carti publicate: Scrisoare catre fiul meu, Das Schattenspiel. In pregatire: Viata la 40 de ani.

Comentează

Parteneri