Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Inflacarare

French Roast sau “Domnul și vagabondul”

Un scurtmetraj nominalizat la Oscar. Charlie Chaplin spunea odată: “Pentru a face o comedie am nevoie de trei lucruri: o...

Continuare...


Powered by

Inflacarare

Sorin Tudorde @
22 August 2012

Împreună putem supraviețui ignoranței. Susține și tu Webcultura.

Ne puteți citi astăzi și mulțumită lor.

Un portret realizat cu ajutorul unor lumânări care se topesc.

Despre Hong Yi – artista din Shanghai cunoscută sub pseudonimul RED – și despre neobișnuitele sale creații artistice am mai scris (prezentând minunatul portret din cești de cafea al cântărețului Jay Chou, portretul din 750 de perechi de șosete al lui Zhang Yimou, unul dintre cei mai importanți regizori ai Chinei, sau portretul lui Mark Zuckerberg sculptat în cărți). Portretul de mai sus o reprezintă pe cunoscuta interpretă Adele. Iată cum a fost realizat.

“În prezent realizez un proiect compus din patru părți, care implică cele patru elemente primordiale: focul, apa, vântul și pământul. Pentru foc, am ales-o pe Adele. Melodia ei, Set Fire to the Rain a fost aceea care m-a inspirat. De ce? Pentru mine, această melodie este despre durerea pricinuită de o relație pierdută. Ploaia poate fi o metaforă pentru lacrimile vărsate, iar focul este acela care ar putea să ardă durerea. Am folosit lumânări albastre pentru a reprezenta lacrimile, iar aprinzându-le s-au topit și s-au amestecat împreună formând portretul său.” (RED)

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.