Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Infinitul pe un vârf de ac

Vă cerem, în numele viitorului acestei ţări, să opriţi falimentul Educaţiei şi Culturii Naţionale

Un popor fără Cultură și fără Educație nu poate avea un viitor în rândul țărilor civilizate. Voluntarii Asociaţiei Române pentru...

Continuare...


Powered by

Infinitul pe un vârf de ac

Sorin Tudorde @
26 June 2014

Marea noastră lume mică, mica noastră lume mare…

Fiecare dintre noi are la dispoziție propria lume infinită. Sunt ferm convins de acest lucru. Fiecare dintre noi avem infinite posibilități de a simți, de a alege, de a da sens și a căuta sensuri. Și mă întreb uneori: de ce sunt atât de mulți cei care, din toate aceste infinite posibilități, aleg doar micimea lucrurilor? De ce se lasă seduși doar de egoism, de mojicie, de răutatea cristalizată sub diverse forme? De ce atunci când ai la dispoziție propria nemărginire, te mărginești la a te crampona de lumea celuilalt? De ce nu ai loc de el, de lumea lui, de cât înțelege (sau cât a ales să înțeleagă) din ea?

Trăim, cu toții, pe un vârf de ac: în jurul nostru, Universul. Iar în jurul fiecăruia dintre noi, un întreg infinit.

varf-de-ac

8 martie 2004: Spirit, robotul trimis de NASA pe Marte, trimite prima imagine a Pământului așa cum se vede el de pe Planeta Roșie. Un vârf de ac. Aici trăim noi, cu toții. Pe acest punct albastru pal.

Dragă cititorule, WebCultura poate exista doar cu ajutorul acelora care aleg să ne susțină prin donațiile lor. Ne poți susține, cu ce sumă dorești, fie prin intermediul unui virament bancar (click aici pentru donație), fie prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!


Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.