Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Inca un premiu international pentru elevii romani. De data aceasta la vioara

Trăiește-ți fanteziile

Un spectacol produs de Teatrul InDArt, cu viziunea regizorului Bogdan Gagu. “Nici o altă specie nu reuşeşte să complice treburile...

Continuare...


Powered by

Inca un premiu international pentru elevii romani. De data aceasta la vioara

Sorin Tudorde @
26 November 2012

Elevă în clasa a șasea, violonista Mihaela Mitrofan a primit marele premiu al celei de a XX-a ediții a Concursului Internațional de Muzică din Cortemilia, Italia.

Mihaela Mitrofan a fost singurul concurent care a reușit să primească din partea juriului punctajul maxim de 100 de puncte, clasându-se astfel pe prima poziţie la categoria sa de vârstă și câștigând premiul “Vittoria Caffa Righetti”. Concursul Internațional de Muzică, unul dintre cele mai importante evenimente muzicale din Piemont, are loc în biserica San Francesco din Cortemilia și este împărțit pe șapte categorii de vârstă (de la 7 la 35 ani).

Mihaela a interpretat a prima parte a “Concertului pentru vioară în Sol Minor” al lui Max Bruch, iar performanța sa a fost apreciată de un juriu format din Marcello Abbado, pianist, dirijor şi compozitor, director al Conservatorului din Milano, Rodolfo Alessandrini, director al Academiei Caruso și Enrico Correggia, doctor docent în muzică de cameră la Conservatorul din Vicenza.

Iat-o pe Mihaela Mitrofan, într-o înregistrare din 2012, interpretând Brahms.

(surse: 1, 2)

Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi. Mulțumim!

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

    Comentarii
  1. Un articol foarte reusit.
    Felicitari! Inca un plus pentru Romania.

Comentează

Parteneri