Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Încă șapte medalii pentru România

Cât mă dori

Atât mă dori în pragul serii Că nu pot da cuvânt tăcerii… Atât mă dori în miez de noapte Că...

Continuare...


Powered by

Încă șapte medalii pentru România

Sorin Tudorde @
19 October 2013

România a ocupat locul 3 (din 20 de țări participante), în clasamentul neoficial pe națiuni la ediția din 2013 a Olimpiadei Internaționale de Astronomie.

Elevii români au obținut la Olimpiada Internațională de Astronomie două medalii de aur, două de argint și trei de bronz – cel mai bun palmares din istoria participărilor României la această competiție.

Medaliile de aur au fost cucerite de Paul Andrei Draghiş şi Tudor Suciu, ambii elevi în clasa a XII-a la Colegiul Naţional “Vasile Lucaciu” din Baia Mare. Draghiş a fost laureat cu aur şi la ediţia precedentă a competiţiei.

Paul Andrei Draghiş şi Tudor Suciu

Medaliile de argint au fost obţinute de Mălina Roşca (absolventă a clasei a VIII-a la Şcoala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia) și Andrei Cătălin Răduc (elev în clasa a IX-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti), iar medaliile de bronz de Maria Cristiana Dedu (clasa a IX-a, Colegiul Naţional “Petru Rareş” din Piatra-Neamţ) și Denis Turcu și Sebastian Trifa (elevi în clasa a XII-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti).

Cea de a 18-a ediție a Olimpiadei Internaţionale de Astronomie s-a desfăşurat între 6 și 14 septembrie în Vilnius (Lituania) și a reunit peste 160 de concurenţi din 20 de ţări.

(sursa: Mediafax; foto: Adevărul)

Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi. Mulțumim!

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri