Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Încă patru medalii pentru România

Până să te cunosc…

O scurtă și foarte frumoasă poezie de dragoste până să te cunosc, am iubit marea. până să te cunosc, am...

Continuare...


Powered by

Încă patru medalii pentru România

Sorin Tudorde @
20 August 2014

O veste bună.

Lotul național olimpic prezent la a XI-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Geografie a continuat seria succeselor din anii precedenți, reușind să cucerească patru medalii: două medalii de aur, o medalie de argint și o medalie de bronz.

În clasamentul pe națiuni, excelentele rezultate individuale au plasat România pe locul I în Europa și pe locul al treilea la nivel mondial (după Singapore și Australia).

Medaliile de aur au fost cucerite de Andra-Cosmina Albulescu (clasa a XII-a/Colegiul Național “Costache Negri” din Galați) și Cosmina-Andreea Manea (clasa a XII-a/Colegiul Național “I. C. Brătianu” din Pitești). Ambele eleve au fost laureate cu aur și la ediția din 2013. Medalia de argint i-a revenit Aurei-Elena Amironesei (clasa a XI-a/Colegiul Național din Iași), în timp ce medalia de bronz a intrat în posesia Ancăi-Maria Rădulescu (clasa a XII-a/Colegiul Național “I. C. Brătianu” din Pitești).

Olimpiada Internațională de Geografie s-a desfășurat în perioada 11-18 august, în orașul polonez Cracovia. Au participat 142 de concurenți din 36 de țări.

(sursa: Ministerul Educației)

Andra-Cosmina-Albulescu

Andra-Cosmina Albulescu (foto: Adevărul.ro)

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

    Comentarii
  1. COLENBERG SILVIU

    BRAVO ROMANIA!!!SCOALA ROMANEASCA NU SE DEZICE DE TRADITIA ISTORICA DE A FI PRINTRE CELE MAI APRECIATE DIN LUME!GEOGRAFIE DE ACEASTA DATA,MATEMATICA SI FIZICA,LIMBI STRAINE IN SPECIAL ENGLEZA TOATE LA UN LOC AU ADUS UN NUME DE RENUMA SCOLII ROMANESTI!PERSONAL MA MINDRESC CA SUNT UN FOST ELEV,STUDENT SI ABSLVENT DE CURSURI POSTUNIVERSITARE IN ROMANIA!CALEA DE IESIRE DIN CRIZA A ROMANIEI SE AFLA IN MIINILE ACESTOR ELEVI EMINENTI ASTAZI SI MIINE SPER CA IN CONDITIILE ROMANIEI VIITOARE SA RAMINA IN ROMANIA CU UN SPIRIT PATRIOTIC DEOSEBIT!CU FELICITARI INCA ODATA COLENBERG SILVIU ISRAEL!

Comentează

Parteneri