Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Încă o invitație la ploaia de stele

Pentru păsări

O amuzantă animație, de doar trei minute, care a câștigat premiul Oscar. For the Birds este una dintre cele mai...

Continuare...


Powered by

Încă o invitație la ploaia de stele

Sorin Tudorde @
12 August 2014

Și încă o oportunitate pentru pasionații de fotografie.

Perseidele – un curent de meteori activi numit așa după constelația din care par că vin – va avea anul acesta punctul maxim de activitate în noaptea de 12 spre 13 august, între orele 11.00 și 05.00 (ora României), potrivit lui Valentin Grigore, președintele Societății Astronomice Române de Meteori.

“Anul acesta, maximul de activitate la curentul de meteori Perseide va pica în noaptea de 12 spre 13 august. Observațiile se pot face după ora 23.00 – când se ridică și radiantul (locul de unde radiază meteoritul) deasupra orizontului – și până dimineața în zori, în jur de ora 05.00. Activitatea va fi toată noaptea, dar, din păcate, din cauză că va fi lună plină, se vor vedea meteorii care sunt mai strălucitori. Deci nu se vor vedea meteori slabi. Se vor vedea mai puțini meteori, cei mai spectaculoși.

Observațiile se pot face cu condiția să se facă din afara orașelor unde avem poluare mare. Trebuie să fie făcute observațiile de undeva de la marginea orașelor, de la țară, de la munte.” (Valentin Grigore)

Și, pentru cei interesați: un scurt film despre cum se fotografiază un meteor.

Dragă cititorule, WebCultura poate exista doar cu ajutorul acelora care aleg să ne susțină prin donațiile lor. Ne poți susține, cu ce sumă dorești, fie prin intermediul unui virament bancar (click aici pentru donație), fie prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!


Perseidele

(sursa: Mediafax)

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.