Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Inca 250.000 de carti disponibile online

Noi suntem natura

O serie de fotografii minunate. Recunosc, sunt mereu fascinat de fotografiile realizate prin dublă expunere. Și, mai mereu, regăsesc în...

Continuare...


Powered by

Inca 250.000 de carti disponibile online

Sorin Tudorde @
21 June 2011

Un sfert de milion de cărţi din cadrul British Library, una dintre cele mai mari biblioteci din lume, urmează să fie disponibile online, ca urmare a unui parteneriat încheiat cu Google.

Textele, care datează din secolul XVIII, vor putea fi accesate pe site-urile Google Books și British Library și vor putea fi copiate sau downloadate gratuit. Potrivit anunțului oficial, proiectul se va întinde pe parcursul a câțiva ani.

WebCultura are nevoie de ajutorul dumneavoastră. Ne puteți susține, cu ce sumă doriți, prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!


“În secolul XIX, a fost o ambiţie pentru predecesorii noştri aceea de a permite accesul tuturor la cât mai multe informații din lumea întreagă este posibil. La acea vreme, singurul mod prin care acest lucru se putea face, era prin a cumpăra cărţi din întreaga lume pentru a le face disponibile prin intermediul sălilor de lectură. Astăzi, know-how-ul Google a  ne va permite să atingem obiectivul pe care predecesorii noștri și l-au propus.”

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri