Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

În război cu toată lumea

Am învățat tarziu sa te iubesc

Trăiesc iubirea anilor plecați cu tine, Cu greu respir, abia mai pot pași, Căci arde, cu atâta vrajba, in mine...

Continuare...


Powered by

În război cu toată lumea

Sorin Tudorde @
26 November 2014

“Nu simularea constituie o vină artistică, ci proba simulării.”

“Văzând că se poate face literatură cu viața intimă a insului, o mulțime de oameni au vrut să răscumpere mizeria lor anonimă, s-o salveze și au scris cărți cu mizeriile lor personale. Toată literatura la persoana întâi nu este, de fapt, decât o dezgustătoare colecție de mărturisiri nerușinate a rușinilor mici individuale, a întristărilor, a turpitudinilor, a mizeriilor, a jalnicului. Dacă vrei să fii dezgustat de umanitate și de literatură, care este, esențial, umanitate, nu ai decât să citești tot ce scrie în ultimul timp: jurnale. Greu mai poți iubi oamenii după ce te-ai învățat să-i cunoști prin asemenea cărți, cu ochii unor asemenea cărți.

Nu se mai poate deschide o carte, în ultimul timp, fără să dăm de unul și una care se acuplează; spui pardon” și treci zece pagini: ești cu degetul pe un sân sau pe o fesă; emoționat, mai sari alte zece pagini: o femeie goală plânge că n-are cu cine și îți întinde brațele. Natural, până la urmă sucombi, om ești, și te afunzi în paginile romanului. După ce ai terminat lectura nu-ți rămâne însă decât o infinită silă și tristețe post coitum.”

Eugen Ionescu,
În război cu toată lumea

literatura

Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi. Mulțumim!

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri