Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

In cautarea fericirii

Opera @ Cinema

Fără îndoială, una dintre cele mai deștepte reclame românești pe care o să le vedeți în acest an. Cinema Victoria,...

Continuare...


Powered by

In cautarea fericirii

Sorin Tudorde @
8 July 2011

Biblioteca Regală din Danemarca face publice o serie din comorile sale fotografice prin intermediul Flickr.

Priviți fotografiile de mai jos. Au fost realizate între anii 1930 și 1940 de către Sven Turck, unul dintre artiștii care au revoluționat fotografia daneză.

Pare că viața era pe atunci mai ușoară, nu-i așa? Și că oamenii erau cu adevărat fericiți. Ei bine, fericirea din fotografiile lui Sven Turck este căutată. Și, de multe ori, fabricată: în anii în care au fost făcute aceste fotografii, Danemarca era în plină criză economică, iar șomajul în masă și disperarea erau la ordinea zilei. Cu toate acestea, Sven Turck a regizat fericirea, prin intermediul unor oameni obișnuiți, pentru a oferi, cu ajutorul mass-media, o nouă imagine țării.

Fotografiile lui Sven Turck fac parte dintr-un set de imagini pe care Biblioteca Regală din Danemarca a decis să-l facă public prin intermediul Flickr. După cum se subliniază și în anunțul Flickr, Biblioteca Regală din Danemarca nu este doar cea mai mare bibliotecă a țării, ci este și cea mai mare bibliotecă din regiunea nordică. Puteți admira întregul set de fotografii urmând acest link.

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri