Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

În acest an vom sărbători, pentru prima oară, “Ziua limbii române”

Cel mai nou film al lui Aki Kaurismäki, în premieră în România la FFE

În premieră în România, “Cealaltă parte a speranței”, în regia lui Aki Kaurismäki, deschide Festivalul Filmului European. De asemenea, în...

Continuare...


Powered by

În acest an vom sărbători, pentru prima oară, “Ziua limbii române”

Sorin Tudorde @
19 February 2013

“Ziua limbii române” va fi sărbătorită, oficial, în fiecare an, în data de 31 august.

După ce fusese adoptat de Senat în decembrie 2011, Camera Deputaților a adoptat marți, 19 februarie 2013, proiectul de lege prin care ziua de 31 august devine “Ziua limbii române”.

“Ziua limbii române” este sărbătorită tot pe 31 august și în Republica Moldova.

Momentan, limbajul de lemn al redactării legii poate să dea fiori reci pe spate celor mai puțin optimiști din fire. Și aceasta pentru că pare croită pentru festivism politic greu de digerat.

Astfel, proiectul legislativ prevede ca Ziua Limbii Române să fie marcată de către autorități și instituțiile publice, inclusiv reprezentanțe diplomatice și institute culturale ale României, precum şi de instituţii româneşti din străinătate, prin organizarea unor programe şi manifestări cultural-educative, cu caracter evocator sau ştiinţific, consacrate limbii române. Și că Societatea Română de Radiodifuziune şi Televiziunea Română pot include în programele lor emisiuni culturale ori aspecte de la manifestările dedicate acestei sărbători.

Ceea ce este însă cel mai important este că, în sfârșit, vom avea o zi în care să serbăm limba română. Și, ocricât de mult s-ar chinui politicienii să strice această sărbătoare, nu vor reuși. Pentru că adevărata sărbătoare a limbii române ține de fiecare dintre noi.

Așa că, până una, alta, vă invit să vă delectați cu o scurtă istorie grafică a abecedarului.

(sursa: Mediafax)

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

    Comentarii
  1. mihaela

    care o fi fost argumentul pentru a alege 31 august? cand scolarii, studentii, profesorii sunt in vacanta? cine sa sarbatoareasca, daca nu ei in primul rand?

Comentează

Parteneri