Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Imperiul care s-a numit Rusia

În adâncuri

O serie de foarte frumoase fotografii subacvatice. Fotografii realizate de soții Christina și Eusebio Saenz de Santamaria, recordmeni mondiali la scufundările...

Continuare...


Powered by

Imperiul care s-a numit Rusia

Sorin Tudorde @
19 September 2011

Dragă cititorule, îți cerem din nou ajutorul. Pentru că, într-o lume a reclamelor agasante, WebCultura poate exista doar cu ajutorul acelora care aleg să ne susțină prin donațiile lor. Mulțumim! Webcultura.

O expoziție online: fotografii ale Rusiei de acum 100 de ani.

Imperiul care s-a numit Rusia este numele unei colecții de fotografii remarcabile publicate online de către Librăria Congresului. O expoziție care înfățișează Rusia așa cum era văzută ea la începutul secolului de către Serghei Mihailovici Prokudin-Gorskii, fotograful ţarului.

Emirul din Bukhara – fotografie din anul 1911

“Față de teritoriul de azi al Rusiei, în imperiul de dinainte de 1917 erau cuprinse și Țările baltice, Ucraina, Belarus, o parte a Poloniei, Basarabia, Caucazul, Finlanda, și cea mai mare parte a Asiei Centrale.”

Profil de nomad (1907 – 1915)

Extrem de interesant: Prokudin-Gorskii și-a dorit ca fotografiile sale să poată fi văzute color și a dezvoltat o tehnică fotografică ingenioasă pentru negativele plăcilor, folosind filtre roșii, verzi și albastre.

Pagini: 1 2

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti.

Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.