Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Imi este dor!

Maestrul de go

Marti, 24 iunie, ora 19.00 vă aşteptăm la Librăria Humanitas de la Cişmigiu (Bld. Regina Elisabeta nr.38) pentru o nouă...

Continuare...


Powered by

Autor: Gabriel Tihoi

Imi este dor!

Gabriel Tihoi13 September 2017

Dragă cititorule, îți cerem din nou ajutorul. Pentru că, într-o lume a reclamelor agasante, WebCultura poate exista doar cu ajutorul acelora care aleg să ne susțină prin donațiile lor. Mulțumim! Webcultura.

“Ce esti tu, Dor?
Inspre semete culmi invaluite-n nori
Tu ma inveti sa zbor.
Catre inaltul cerului ma porti,
Pe aripi de cocor.
Prin tine, catre ea, la mari departari
Strabate-al dragostei ce-I port fior.”

Fie ca imi este dor de “ea”… de locurile copilariei, de parinti sau bunici, de cel mai iubit profesor sau pur si simplu de munte, mare –
cred ca dragostea fara dor este de neimaginat!

Mi-am inchipuit Dorul ca fiind un mesager, ce poarta fiorul iubirii catre… forma de viata a carui contur unic si irepetabil imi va intregi inima.

Dragostea este fundamentul, ceara, materia-prima din care este plamadita lumanarea… Iubirea este flacara, focul ce mistuie iar dorul… Dorul este fumul, mireasma ce cutreiera vazduhul, tot mai departe, catre aleasa inimii, purtand cu el parfumul dragostei mistuitoare…

Prin tumultul sau, Dorul innobileaza iubirea, ii da viata si culoare, o pune in miscare. Cred ca Dorul si Iubirea sunt de fapt un cuplu de indragostiti – nu pot exista unul fara celalalt precum o poveste de dragoste nu poate prinde viata fara doi protagonisti. Ei cutreiera lumea nedespartiti, zburand catre inaltul cerului sau pasind mana in mana prin ape involburate.

Atunci cand privesc norii grabiti sau pasesc agale printre trecatori, pe strada, cand citesc febril in miez de noapte sau cand pleoapele mi se desprind timide, scaldate cu blandete in razele de soare, cand aroma cafelei imi inunda simturile sau acorduri de chitara imi mangaie auzul… imi este dor, tare dor de tine!

Important: autorii care au publicat deja cel puțin trei creații în paginile Cenaclului și doresc pagini de autor sunt rugați să ne contacteze prin intermediul acestui formular.

Despre autor

Gabriel Tihoi

Gabriel Tihoi

Pentru a publica în cadrul Cenaclului WebCultura trimite-ne textul tău prin intermediul acestui formular. Și, nu în ultimul rând, te rugăm să citești și cele câteva rânduri scrise aici.

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.