Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Imagini exceptionale ale eruptiei vulcanului islandez

Paradisul parcarilor

Un proiect fotografic al artistului american Peter Lippmann. Un proiect care amintește de Bancheta din spate, proiectul artistei de origine...

Continuare...


Powered by

Imagini exceptionale ale eruptiei vulcanului islandez

Sorin Tudorde @
25 May 2011

Regizorul Jon Gustafsson a filmat din elicopter erupția vulcanului islandez Grimsvoetn. Iar imaginile sunt excepționale.

“În data de 21 mai, vulcanul Grimsvoetn – aflat sub ghețarul Vatnajoekull, cel mai mare ghețar al Islandei – a erupt. Regizorul Jon Gustafsson a ajuns acolo, cu un elicopter, la 90 de minute de la începutul erupției.

Erupţia arăta magnific în lumina apusului de soare. După ce am aterizat la cinci mile distanţă de crater, aerul rece al ghețarului ne-a lovit ca un camion. Am încercat să lucrez afara, dar a durat doar câteva minute. Pilot Reynir Petursson, nu a vrut să stâm pe sol prea mult timp, deoarece viteza vântului şi căderile de cenuşă erau imprevizibile. În plus, lumina naturală avea să dispară şi avea nevoie de un punct de reper vizual, un lucru dificil de obținut pe un gheţar alb.”

(Sursa foto)

Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi. Mulțumim!

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri