Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Imagini din cuvinte

Portrete in cheia sol

O serie de partituri cu dichis realizate de artista Erika Iris. Câteva partituri (re)create de artista americană Erika Iris folosind...

Continuare...


Powered by

Imagini din cuvinte

Sorin Tudorde @
16 August 2011

O imagine cât o mie de cuvinte?

Priviți imaginea de mai jos. Prima impresie este că avem de a face cu o reproducere oarecare a celebrului autoprotret al lui Vincent van Gogh din Musée d’Orsay. Însă nu este deloc așa.

WebCultura are nevoie de ajutorul dumneavoastră. Ne puteți susține, cu ce sumă doriți, prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!


Huy Lam – artist născut în Vietnam și stabilit în Canada – a avut ideea de a folosi Photoshopul pentru a crea imagini formate prin repetarea unor cuvinte sau cifre. Portretul lui van Gogh, de pildă, este realizat, în întregime, prin repetarea cuvântului “genius”. Priviți.

“Sper ca prin realizarea de imagini cu ajutorul cuvintelor să provoc emoții, discuții și, de nu, zâmbete.”

Iată alte două lucrări ale lui Huy Lam: o Marilyn Monroe formată din cifrele 36-24-37 (dimensiunile care au consacrat-o ca ideal al formelor feminine) și un Darth Vader format din expresia lui Luke Skywalker “Not My Father”.

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri