Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Imagini cu sensuri ascunse

Pelesul, Branul si Voronetul vor putea fi vizitate si pe Google Maps

Obiectivele turistice din 39 de mari orașe ale României vor fi disponibile Street View, pe Google Maps. Parcul Național Retezat,...

Continuare...


Powered by

Imagini cu sensuri ascunse

Sorin Tudorde @
22 February 2012

Creații grafice ale căror sensuri se dezvaluie abia la o privire mai atentă.

Ilustratorul israelian Noma Bar folosește cu foarte multă inteligență “spațiul negativ” – spaţiul dintre şi din jurul personajelor dintr-o imagine – pentru a crea personaje noi și a da astfel naștere unor povestiri vizuale. Sunt, dacă vreți, iluzii optice care implică, deopotrivă, gândirea și percepția. Imaginea de mai sus, de exemplu, se numește Scufița Roșie și, precum vedeți, personajul din poveste este conturat din botul și gura lupului. Iar imaginea care urmează se numește Înotătorul.

Este evident că imaginea reprezintă un înotător în noapte, dar, dacă priviți cu atenție, vedeți că luna este ochiul unui rechin care atacă personajul. Și tot așa și în următoarele imagini: unele personaje ascunse sunt mai evidente, pentru altele este nevoie de mai multă atenție (caz în care titlurile ilustrațiilor se pot dovedi de ajutor).

Arma crimei

Simț ascuțit

Pagini: 1 2 3 4

Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi. Mulțumim!

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri