Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Iluziile optice ale unui punct in spatiu

Caruselul fostelor iubiri

Una dintre frumoasele poezii ale celui ce a fost supranumit “Poetul iubirii”. Purtăm în noi destule amintiri Din caruselul fostelor...

Continuare...


Powered by

Iluziile optice ale unui punct in spatiu

Rodica Balande @
22 March 2012

Un singur punct din spaţiu este cheia pentru a surprinde farmecul şi originalitatea lucrărilor lui Felice Varini.

Despre incredibilele iluzii anamorfice ale lui Felice Varini am mai vorbit. Iată astăzi câteva scurte filme prezentând lucrările executate printr-o tehică folosită de Leonardo da Vinci şi adoptată de artiştii picturilor 3D pe asfalt.

“Lucrările mele sunt inspirate de locaţia alesă, iar munca mea se raportează la relaţia pe care o poate stabili cu spaţiul întâlnit. Realitatea arhitecturală nu este niciodată alterată, distrusă sau modificată prin lucrările mele, ea îmi trezeşte interesul şi mă seduce prin complexitatea sa.”

“Întotdeauna aleg cu grijă punctul de referinţă al unei lucrări, ţinând cont de mediul în care lucrez şi de ceea ce fac. Punctul de referinţă va fi localizat la nivelul privirii mele şi într-o zonă ce nu poate fi ocolită: spaţiul de trecere dintre două camere, un culoar… Totuşi, nu am reguli fixe.”

“Pictura pe pânza cu patru laturi m-ar limita. Pe o pânză nu ai nicio legătură cu realitatea. Când mă confrunt cu realitatea spaţiului unde creez, nu ştiu de unde începe şi unde se termină. Realitatea este deschisă, ca şi munca mea. Spaţiul nu are limite.”

Și, dacă vă place ce ați văzut, vă invităm să vedeți și o galerie foto a lucrărilor lui Felice Varini.

(via)

Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi. Mulțumim!

Despre autor

Rodica Balan

| LinkedIn | Twitter | Facebook | De același autor

Public Relations and Marketing Manager at ROCAVI Consulting SRL

Comentează

Parteneri