Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Iluzii anamorfice

Protestul cratitelor

Privește, învață, protestează! Ceea ce veți vedea în continuare este, în primul rând, o demonstrație de cultură civică. O demonstrație...

Continuare...


Powered by

Iluzii anamorfice

Sorin Tudorde @
16 February 2012

Dragă cititorule, îți cerem din nou ajutorul. Pentru că, într-o lume a reclamelor agasante, WebCultura poate exista doar cu ajutorul acelora care aleg să ne susțină prin donațiile lor. Mulțumim! Webcultura.

Arta anamorfică a lui Felice Varini.

Priviți imaginea următoare.

Ar părea că reprezintă o lucrare din plastic, atârnată de tavan sau o imagine prelucrată în Photoshop. Ei bine, nu este așa. Imaginea este pictată pe pereți și prinde contur doar dacă este privită dintr-un anumit unghi. Altfel, din orice alt unghi, avem de a face cu o serie de forme geometrice care par întâmplătoare.

Despre arta anamorfică am mai vorbit pe WebCultura atunci când v-am prezentat câteva uluitoare desene în creion. Lucrările realizate de către elvețianul Felice Varini de aproape 30 de ani încoace sunt însă cu totul altceva.

Sunt lucrări de mari dimensiuni – atât în spații interioare, cât și în spații exterioare – care necesită o inimaginabilă grijă a detaliilor. Iată și alte câteva lucrări. Unele, precum veți vedea, aproape incredibile.

Pagini: 1 2 3

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti.

Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.