Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Iluzia scaunelor albastre

Concursul Enescu 2018 începe cu un concert extraordinar la Ateneului Român

Concursul Internațional George Enescu se deschide cu singurul triplu concert din literatura muzicală românească. Trei muzicieni în plină ascensiune pe...

Continuare...


Powered by

Iluzia scaunelor albastre

Sorin Tudorde @
15 July 2011

O probă de creativitate japoneză în vitrina unui magazin.

Priviți imaginea de mai jos. Este o vitrină a magazinului Issey Miyake din Tokyo. Pare că sunt o mulțime de scaune albastre pe care sunt așezate pălării, nu-i așa?

Totul este însă doar o iluzie creată de designerul japonez Yoichi Yamamoto: în realitate sunt doar spătarele sprijinind pălării, în timp ce restul scaunelor sunt pictate pe podeaua albă.

“Dacă privești instalația din fața vitrinei, spătarul scaunelor – care este un obiect tridimensional – și picioarele scaunelor – care sunt desene bidimensionale – se întîlnesc pentru a forma o singură imagine.” (Yoichi Yamamoto)

Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi. Mulțumim!

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri