Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Halucinant: “Unul avea patru roți, altul, trei”

Avantajul fericirii

“În cadrul studiu denumit inspirat “Oameni foarte fericiți”, cercetatorii au încercat să afle ce îi caracterizează pe cei mai fericiți...

Continuare...


Powered by

Halucinant: “Unul avea patru roți, altul, trei”

Sorin Tudorde @
24 February 2013

Aceasta este, în opinia unui manager de muzeu din România, diferența dintre Aurel Vlaicu și Traian Vuia…

Pentru că anul acesta se împlinesc 100 de ani de la moartea lui Aurel Vlaicu, Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva a comandat din timp o serie de căni omagiale. Doar că, în loc să caute o fotografie în arhiva muzeului, angajații MCDR au ales calea cea mai ușoară: au căutat pe Google. Și astfel se face că, pe frumoasele căni, sub înscrisul “Aurel Vlaicu 19 noiembrie 1882 – 13 septembrie 1913”, în loc de fotogafia lui Aurel Vlaicu, tronează poza lui Traian Vuia

Însă, chiar mai halucinantă decât această teribilă eroare este explicația oferită de Liliana Țolaș, managerul muzeului:

“Datorită modului în care se tundeau oamenii în acea vreme. Amândoi erau bărbați chipeși, aveau aceeași freză, aceeași mustață. Diferența din poze e numărul de roți de la aeroplane, unul avea patru roți, altul, trei.”

Și, pentru a duce sinistra comedie la proporții apocaliptice: deși recunoaște gafa, Liliana Țolaș nu este încă ferm convinsă de ea. Prin urmare a cerut fetelor de la muzeu să caute prin arhive.

“Mi-au spus că s-ar putea să fie o confuzie. Pentru că cele două personalități seamănă foarte bine. Au căutat foarte bine și în baza de date de la muzeu.”

Așa că a solicitat Consiliului Științific al Muzeului să dea verdictul. Și abia după aceste verdict, imaginea de pe căni va fi înlocuită.

(sursa: Hunedoara Mea)

Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi. Mulțumim!

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri