Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Guvernul României va înființa Departamentul pentru Servicii Online şi design

Explozia perspectivei

O rețea tridimensională formată din 2.880 de LED-uri atârnă de tavan. LED-urile se sting și se aprind pe rând, controlate...

Continuare...


Powered by

Guvernul României va înființa Departamentul pentru Servicii Online şi design

Sorin Tudorde @
20 December 2012

Doamne, ce harababură!

Acesta este singurul lucru la care ne-am putut gândi citind comunicatul remis Mediafax…

“Înfiinţarea Departamentului pentru Servicii Online şi design – care va funcționa sub directa coordonare a premierului Victor Ponta – vizează îmbunătăţirea gradului de implicare a cetăţenilor în procesul de luare a deciziilor în vederea livrării unor servicii publice de calitate, se arată în programul de guvernare al USL.

Viitorul departament va centraliza datele primare privind personalul angajat în administraţia publică, a celor privind cheltuielile publice, precum şi alte iniţiative de agregare a datelor produse de entităţile publice.

În plus, departamentul va conduce procesul de transformare şi inovare al serviciilor online furnizate de către Guvern.

Prin programul de guvernare, Executivul îşi propune formarea de competenţe digitale de bază pentru cetăţenii României cu accent pe categoriile dezavantajate (persoanelor de vârsta a treia, persoane cu dizabilităţi etc.).

Totodată, Guvernul va susţine metodele inovative de integrare a resurselor educaţionale de tip web 2.0 şi a resurselor educaţionale deschise în procesul de învăţare şi va stimula cetăţenii în sensul generării de conţinut digital relevant pentru România şi contribuţiei în medii digitale colaborative (România on-line).”

(Sursa: Mediafax)

Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi. Mulțumim!

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri