Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Gustav Klimt si Romania

Ceva ce n-ai mai trăit

Despre viață și călătoriile sale. (Și despre ceva mai mult.) Un scurtmetraj foarte frumos realizat de Andra Roman. “Obișnuiam să...

Continuare...


Powered by

Gustav Klimt si Romania

Sorin Tudorde @
14 July 2012

Marele pictor austriac a avut o legătură se suflet cu țara noastră.

Astăzi Google îl omagiază pe Gustav Klimt, artistul care a contribuit decisiv la una izbucnirea uneia din cele mai mari revoluții din istoria artei. Nu mulți sunt aceia care știu că între Klimt și România a existat o legătură specială.

În 1879, Gustav Klimt împreună cu fratele său Ernst și Franz Matsch, au fondat propria școală de artă decorativă: Künstler-Compagnie. Iar în anul 1883 cei trei aveau să primească prima lor mare comandă. O comandă venită de la Regele Carol I al României. Comanda consta în executarea a a trei programe tematice, destinate decorării castelului Peleş din Sinaia.

Sala de teatru a castelului Peleş: pictura plafonului si friza decorativa de aici sunt semnate de Gustav Klimt si Frantz Matsch.

Dragă cititorule, WebCultura poate exista doar cu ajutorul acelora care aleg să ne susțină prin donațiile lor. Ne poți susține, cu ce sumă dorești, fie prin intermediul unui virament bancar (click aici pentru donație), fie prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!


Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.