Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Greseli gramaticale in CV-ul ministrului Educatiei

Între mândrie și destin

Câteva gânduri despre România. “De un număr mare de ani, eu nu mai locuiesc în România. Sigur, vin destul de...

Continuare...


Powered by

Greseli gramaticale in CV-ul ministrului Educatiei

Sorin Tudorde @
3 May 2012

Graba strică treaba?

Jurnaliștii de la Gândul au descoperit o serie de greșeli gramaticale în CV-ul Corinei Dumitrescu, rector al Universităţii Creştine Dimitrie Cantemir, nominalizată pentru preluarea Ministerului Educaţiei.

“Astfel, din CV-ul ministrului desemnat aflăm că are o diplomă de bacalaureat – secţia «reală» și faptul că printre aptitudinile şi competenţele sale se numără şi «înnotul».”

Sigur, jurnaliștii de la Gândul semnealează și o serie de greșeli care, neîndoios, sunt pricinuite de graba redactării CV-ului. Și, desigur, CV-ul a fost depus la Senat în 2008. Însă, cu toate acestea, mi se pare aproape halucinant ca o persoană care și în 2008 era rector al unei universități să facă în CV greșeli gramatice grosolane, să își treceacă drept competențe “înnot, baschet, tenis de masă” și – chiar și în 2008! – să se laude cu ceea ce oricărui elev de liceu îi pare banal: “abilități de lucru în programele informatice Word, Excel”.

(sursa: Gândul)

Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi. Mulțumim!

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri