Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Greseli gramaticale in CV-ul ministrului Educatiei

Poezii de dragoste pentru copii

Trei lucruri simpatice. 1. Mickey Mouse cel vestit astăzi s-a îndrăgostit, iar fata ce-o iubește (prenumele fetei) se numește! Puteți...

Continuare...


Powered by

Greseli gramaticale in CV-ul ministrului Educatiei

Sorin Tudorde @
3 May 2012

Graba strică treaba?

Jurnaliștii de la Gândul au descoperit o serie de greșeli gramaticale în CV-ul Corinei Dumitrescu, rector al Universităţii Creştine Dimitrie Cantemir, nominalizată pentru preluarea Ministerului Educaţiei.

“Astfel, din CV-ul ministrului desemnat aflăm că are o diplomă de bacalaureat – secţia «reală» și faptul că printre aptitudinile şi competenţele sale se numără şi «înnotul».”

Sigur, jurnaliștii de la Gândul semnealează și o serie de greșeli care, neîndoios, sunt pricinuite de graba redactării CV-ului. Și, desigur, CV-ul a fost depus la Senat în 2008. Însă, cu toate acestea, mi se pare aproape halucinant ca o persoană care și în 2008 era rector al unei universități să facă în CV greșeli gramatice grosolane, să își treceacă drept competențe “înnot, baschet, tenis de masă” și – chiar și în 2008! – să se laude cu ceea ce oricărui elev de liceu îi pare banal: “abilități de lucru în programele informatice Word, Excel”.

(sursa: Gândul)

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri