Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Grădini sătești

Fără tine

Această rugăciune către nimeni… Fără tine mi-e frig N-am înţeles niciodată Cum simte aerul Că ai plecat. Universul se strânge...

Continuare...


Powered by

Grădini sătești

WebCulturade @
1 July 2014

Radiografie a două grădini, etapa a II-a: Vara în grădină. 3-30 iulie 2014, Sala Irina Nicolau, Muzeul Național al Țăranului Român.

Vara-in-GradiniDupă o iarnă lungă și o primăvară timidă, a venit și mult așteptata vară, călduroasă, plină de viață, aducând și muncile în grădină o dată cu obiceiurile de sărbătoare.

În ideea continuării spiritului primei expoziții, “Ieșirea din iarnă”, în perioada 3-30 iulie 2014, Sala Irina Nicolau va prinde din farmecul verii, dar nu oricare vară, ci vara în grădină. Urmărim în continuare grădinile din Muscel și Bucovina și aflăm care sunt lucrările, soiurile, uneltele, așteptările, bucuriile, tristețile… și le povestim la o masă câmpenească.

Vă propunem să călătorim profitând de acest nou an agricol și să analizăm originea anumitor plante: Cum a ajuns mălaiul mâncarea românului? Care este parcursul semințelor în lume și câte din plantele pe care le cultivăm azi sunt specific românești?

Ce înseamnă specific? Și cât din specific mai poate recompune atmosfera satului românesc? Poezia și muzica populară de vară pot înfiripa dorul de grădină, de sat, de autentic?

Vernisajul expoziției va avea loc joi, 3 iulie 2014, orele 18:00, în Sala Irina Nicolau a Muzeului Național al Țăranului Român.
Expoziție realizată sub coordonarea ing. peis. Nicolas Triboi, în colaborare cu Muzeul Național al Țăranului Român.

Despre autor

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.