Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Globurile de Aur 2014: marii câștigători

Iubind…

Iubind, am plâns atâta În versuri zbuciumate, Certându-mă adesea Cu temeri, cu-întrebări Ce-mi tulburau viața Cu poze destrămate Desprinse din...

Continuare...


Powered by

Globurile de Aur 2014: marii câștigători

Sorin Tudorde @
13 January 2014

Lungmetrajele “12 Years a Slave” și “American Hustle” au fost desemnate cel mai bun film-dramă, respectiv cel mai bun film-comedie, la cea de-a 71-a ediție a galei Globurilor de Aur.

Cu toate că a fost nominalizat la șapte categorii, lungmetrajul “12 Years a Slave” (12 ani de sclavie) – regizat de Steve McQueen – a câștigat doar trofeul pentru “cel mai bun film-dramă”. Dramă istorică bazată pe memoriile lui Solomon Northup din 1835, “12 Years a Slave” prezintă povestea unui bărbat de culoare (interpretat de Chiwetel Ejiofor), răpit și vândut ca sclav în Louisiana. Din distribuţia filmului mai fac parte actorii Michael Fassbender, Brad Pitt, Benedict Cumberbatch, Paul Giamatti şi Lupita Nyong’o.

Lungmetrajul “American Hustle” (Țeapă în stil american) a fost marele câștigător al celei de-a 71-a ediții a galei Globurile de Aur, obținând trei trofee: “cel mai bun film-comedie/ musical”, “cel mai bun rol principal feminin într-un film comedie/ musical” (Amy Adams) și “cea mai bună actriţă în rol secundar într-un lungmetraj” (Jennifer Lawrence).

“American Hustle” spune istoria unui complicat caz de corupție din anii ’70, cu ramificații în Congresul american. Atunci, 31 de oficiali guvernamentali suspectaţi de acte de corupţie şi trafic de influenţă au fost cercetaţi penal, iar 11 dintre ei au fost puşi sub acuzare. Filmul îi are în distribuţie pe actorii Christian Bale, Bradley Cooper, Amy Adams, Jeremy Renner şi Jennifer Lawrence.

Globurile-de-Aur-2014

Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi. Mulțumim!

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri