Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Gena care ne face mai buni

Barcelona

Contra-intenționalitatea ca ritmicitate a fațadelor clădite de Antonio Gaudí y Gasset. Cunoscutul Antonio Gaudí y Gasset a fost un catalan...

Continuare...


Powered by

Gena care ne face mai buni

Sorin Tudorde @
12 April 2012

Oamenii de știință au descoperit gena care este responsabilă de cât de buni și cât de generoși suntem. Citim pe Descoperă.ro: “Uneori, doi fraţi, crescuţi de aceiaşi părinţi sub aceleaşi influenţe de mediu, ajung să fie atât de diferiţi, încât unul să fie amabil şi generos, iar altul răutăcios. Acum, un nou studiu vine să demonstreze că personalitatea “fratelui rău” este dictată de genele care controlează formarea receptorilor de hormoni”. Și mai departe: “Noua cercetare condusă de Michel Poulin de la Universitatea din Buffalo, SUA, sugerează că forma acestor receptori, care este influenţată de anumite gene, este cea care determină dacă persoana deţinătoare va fi generoasă sau nu. “Noi nu susţinem că am găsit gena care ne face mai buni, ci că am găsit o genă care contribuie la capacitatea noastră de a fi sociabili şi darnici, în funcţie de sentimentele pe care le avem deja în privinţa lumii înconjurătoare”, a declarat Michel Poulin.” Nu știu ce credeți voi, dar pe mine ideea că sufletele ne-ar putea fi controlate, mă cam sperie. ♣ Și, dacă tot vorbim de studii, citim în The Atlantic: “Ambiția poate aduce succesul, dar nu și fericirea“. Pe scurt: un studiu al cercetătorilor din cadrul Universității Notre Dame a evidențiat un fapt simplu: o carieră de invidiat poate fi incompatibilă cu satisfacția pe care viața o poate aduce și cu longevitatea. Și, o concluzie: “Dacă tot ceea ce vă doriți pentru copilul vostru este să ducă o viață fericită și sănătoasă, ar fi bine să nu exagerați prea tare cu dorința de a avea succes pe plan profesional“. ♣ Tot la capitolul “studii”: cercetătorii au reușit să rezolve o enigmă care ne mistuie de o grămadă de vreme – ce a fost mai întâi oul sau găina? Ei bine, din Daily Mail aflăm că nu mai există dubii: mai întâi a fost găina! ♣ Iar Jurnalul Național ne aduce și el o veste năprasnică: “Geneticienii de la Uni­vers­ity Col­lege din Londra au stabilit, în urma unui studiu, că toate vacile care trăiesc în prezent (aproximativ 3 miliarde) sunt urmaşele unei populaţii de bouri, nu mai mult de 80, domesticiţi în urmă cu 10.500 de ani, pe teritoriul actual al Iranului”. Vacile ca vacile, dar boii?

(foto)

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

    Comentarii
  1. Haha, prea tare imaginea!

    Cat despre "cine a fost primul, oul sau gaina?" - toata viata mea as fi pariat pe gaina. Se pare ca as fi castigat... 😀

Comentează

Parteneri