Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Gemene identice

Încă șapte hărți suprinzătoare

Ei bine… Vârsta medie pe glob Anotimpurile pe glob Procentajul oamenilor care au relații sexuale săptămânal Vârsta medie la care...

Continuare...


Powered by

Gemene identice

Sorin Tudorde @
25 November 2011

Reacția unor gemene identice la vederea altor gemene identice.

Lucrarea din imagine se numește Cholmondeley Ladies și a fost pictată, de către un artist necunoscut, cândva, între anii 1600 și 1610. Înfățișează două membre ale familiei Cholmondeley, care s-au născut în aceeași zi, s-au măritat în aceeași zi și au “căzut la pat” (sau, altfel spus, au născut) în aceeași zi.

Anul trecut, cei de la Tate Britain, în a cărui colecție se află Cholmondeley Ladies, au avut ideea de a arăta pictura unor gemene identice – artistele Phoebe și Lydia Lake – care atunci au văzut-o pentru prima dată. În timp ce noi suntem tentați să stăruim pe asemănările dintre cele două surori, Phoebe și Lydia au avut o cu totul altă reacție. Priviți.

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.