Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Gemene identice

Primul videoclip românesc

Știați că… Oficial, primul videoclip românesc a fost realizat în anul 1975. Este vorba despre videoclipul melodiei Andrii Popa, o...

Continuare...


Powered by

Gemene identice

Sorin Tudorde @
25 November 2011

Reacția unor gemene identice la vederea altor gemene identice.

Lucrarea din imagine se numește Cholmondeley Ladies și a fost pictată, de către un artist necunoscut, cândva, între anii 1600 și 1610. Înfățișează două membre ale familiei Cholmondeley, care s-au născut în aceeași zi, s-au măritat în aceeași zi și au “căzut la pat” (sau, altfel spus, au născut) în aceeași zi.

Anul trecut, cei de la Tate Britain, în a cărui colecție se află Cholmondeley Ladies, au avut ideea de a arăta pictura unor gemene identice – artistele Phoebe și Lydia Lake – care atunci au văzut-o pentru prima dată. În timp ce noi suntem tentați să stăruim pe asemănările dintre cele două surori, Phoebe și Lydia au avut o cu totul altă reacție. Priviți.

Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi. Mulțumim!

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri