Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Frumosul spectacol al stelelor căzătoare

Câteva lucruri despre tine

Un roman recomandat pasionaților de psihologie, psihanaliză și filosofie. “Când eram mic, mă-ncuiam în baie, mă suiam pe marginea căzii...

Continuare...


Inregistrare

Colaboratori

Trimite-ne un articol prin intermediul formularului de aici. Daca ne place, il publicam. La cel de al doilea articol publicat vei primi o parola personala.

Ai uitat parola?

Noua parola iti va fi trimisa pe e-mail.

Aboneaza-te gratuit

Powered by

Frumosul spectacol al stelelor căzătoare

Sorin Tudorde @
12 August 2015

În acestă noapte, începând cu ora 22:00, vom putea vedea până la 100 de stele căzătoare pe oră.

Aproape o sută de stele căzătoare pe oră vor putea fi văzute pe cer în noaptea de miercuri spre joi, tradiționala ploaie de meteori din august atingând atunci apogeul, transmite AFP.

“Spectacolul, vizibil de pe tot globul, este oferit de Perseide, mici particule ale cometei Swift-Tuttle, care se intersectează în fiecare an cu orbita terestră între mijlocul lunii iulie și cel al lunii august. Intrând în lumea noastră, Perseidele — mici bucăți de cometă — se lovesc de molecule din atmosferă și acest șoc, extrem de violent, produce lumină”, explică Jeremie Vaubaillon, astronom la Observatorul din Paris. “Fiecare bucată se transformă în stea căzătoare”, adaugă el.

Potrivit specialiștilor de la Observatorul Astronomic Amiral Vasile Urseanu, maximul curentului va veni cândva în noaptea de 12 spre 13 august după ora 22, ora României. În aceasta perioadă se vor observa cei mai mulți meteori.

“Cea mai buna perioadă de observare este dupa miezul nopții până dimineața. Orice meteor al cărui traiectorie inversă ajunge în constelația Cassiopeia (între Cassiopeia și Perseu) este o “perseidă”. Luna se va afla într-o faza care nu va deranja observațiile.”

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

    Comentarii
  1. Raluca

    dragilor, stelele cazatoare si persidele sunt doua lucruri diferite

Comentează

Paspartu

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.