Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Frumoasa casă românească

Muntii cunoasterii

Minunatele sculpturi în cărți ale lui Guy Laramee. “Eroziunea culturilor – şi a “culturii” în întregul său – este tema...

Continuare...


Powered by

Frumoasa casă românească

Sorin Tudorde @
22 November 2012

O casă din lut din Banat încântă arhitecții din întreaga lume.

O casă construită de arhitecta Ileana Mavrodin pe malul râului Nera, lângă satul Sasca Romănă, a fost desemnată de Natural Homes, un site dedicat pasionaților de arhitectură, drept una din cele mai frumoase zece case de cob din lume.

Deşi este asemănător cu paianta din punct de vedere al compoziţiei, “cob-ul” se deosebeşte de aceasta prin: faptul că se frământă până ajunge la consistenţa aluatului de pâine; nu se folosesc cofraje pentru realizarea construcţiei; formele organice îi conferă o rezistenţă de excepţie la seisme sau şocuri de altă natură; se modelează cu mâna, fiecare construcţie fiind unică şi irepetabilă, reflectând personalitatea şi dispoziţia de moment a modelatorului.

“Majoritatea clădirilor în care trăim şi muncim sunt lipsite de “suflet” şi cu un impact nociv asupra mediului; există o nevoie reală pentru un alt fel de arhitectură: fie că e numită Verde, Alternativă, Ecologică, de Pamânt sau Organică, încercari se fac în toate colţurile lumii.” (Ileana Mavrodin)

(via)

Dragă cititorule, WebCultura poate exista doar cu ajutorul acelora care aleg să ne susțină prin donațiile lor. Ne poți susține, cu ce sumă dorești, fie prin intermediul unui virament bancar (click aici pentru donație), fie prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!


Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.