Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

From Classic to Jazz

Dancing Bucharest

Spațiul urban devine o scenă. Dancing Bucharest este, fără îndoială, unul dintre cele mai frumoase proiecte fotografice autohtone. Demarat de...

Continuare...


Powered by

From Classic to Jazz

WebCulturade @
13 November 2012

Două genuri muzicale se întâlnesc în premiera pe scena Ateneului Român.

În premieră pe scena Ateneului, pe 27 noiembrie în fața unui public elitist se întâlnesc muzicieni de renume din două genuri muzicale aparent diferite – muzică clasică și jazz – pentru a ne oferi 80 de minute de emoții puternice.

La invitația lui Emil Bîzgă, Orchestra Filarmonică alături de muzicieni consacrați din New York (Xavier Davis – pian, David Baron- bass si Mark Whitfield Jr.- tobe) ne vor introduce în tainele unei lumi apreciate de melomani.

Pe parcursul anilor Emil Bîzgă a colaborat cu Ray Charles, Vladimir Cozma, Tony Bennett și mulți alții.

From Classic to Jazz: program

Prima parte: Muzică clasică
Concert pentru trompetă în D major by G.Torelli
Cantata nr 51 pentru trompetă și soprana (Diana Bucur) de J.S. Bach
Concert pentru oboi by A. Marcello

Partea a doua: Jazz – Accacia Flower Album by Emil Bîzgă
G. Gershwin
C. Porumbescu
N. Rota
A. C. Jobim

80 de minute pentru sufletul tău, o șansă pentru tinerii din centrele de plasament

Profiturile obţinute în urma concertului susțin 60 de tineri cu vârste între 16-18 ani din centrele de plasament din București și Sinaia. Aceștia vor beneficia săptămânal de cursuri specializate pentru a-i ajuta să își descopere și dezvolte abilitățile ce le vor facilita accesul pe piața muncii. Este soluția pe care a găsit-o Asociația Manieres pentru a-i ajuta pe tinerii care se confruntă cu un dublu abandon, o dată cel al familie și a doua oară din partea unei societăți care este prea puțin pregătită pentru a-i sprijini când ajung la vârsta majoratului. În situaţia în care nu urmează cursurile unei instituţii de învăţământ, la vârsta de 18 ani tinerii sunt nevoiţi să părăsească centrul rămânând fără niciun sprijin.

Un mic cadou muzical până îl puteți asculta live pe Emil Bîzgă găsiți urmând acest link.

Voucherele care vă permit accesul la concert și susținerea cauzei pot fi achiziționate online de pe fromclassictojazz.ro sau direct de la organizatori prin Ştefana Mireţ, stefana@fromclassictojazz.ro.

Dragă cititorule, WebCultura poate exista doar cu ajutorul acelora care aleg să ne susțină prin donațiile lor. Ne poți susține, cu ce sumă dorești, fie prin intermediul unui virament bancar (click aici pentru donație), fie prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!


Despre autor

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.