Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

“Frica de a nu suferi îl face pe om să nu mai iubească”

Tablou

Mă recunoști? Sunt glasul dimineții Ce ți-a ieșit în drum cu ciocârlii, Un clopot, săruta pe creștet ziua În clipa...

Continuare...


Powered by

“Frica de a nu suferi îl face pe om să nu mai iubească”

Sorin Tudorde @
24 November 2014

Despre dragoste. În 100 de secunde de înțelepciune.

“Văd că oamenii acuma au un fel de a da înapoi în fața vieții de teama de a nu și-o complica. Frica de a nu suferi îl face pe om să nu mai iubească.”

“Și fără îndoială că iubirea – și fericirea în general – nu este o pleașcă gratuită. Fericirea și dragostea se plătesc cu foarte multă suferință. Dar a fugi de suferința aceasta înseamnă a te priva de singurele șanse valorificatoare ale existenței.

Și constat lucrul ăsta în jurul meu și în lumea de astăzi: că oamenii se înconjoară de mici agremente enervante și derizorii și se feresc de bucuriile mari și simple – când zic simple, nu înseamnă simpliste -, bucuriile mari și fundamentale ale vieții, care sunt de mii de ani aceleași și pe care istoria nu le poate schimba. Doar reușește să le amorțească și chiar să le ucidă.”

Alexandru Paleologu
(14 martie 1919 – 2 septembrie 2005)

aripi-iubire

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

    Comentarii
  1. Loredana Zarin

    "Frica de suferinţă este mai rea decât suferinţa însăşi! :'(

Comentează

Parteneri