Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

French Roast sau “Domnul și vagabondul”

Nu e timp pentru iubit

Pentru zile cand stii ca tacerea transmite mai mult si mai cuprinzator decat tot ce ar putea face toate cuvintele...

Continuare...


Powered by

French Roast sau “Domnul și vagabondul”

Miruna Iacobde @
20 November 2013

Un scurtmetraj nominalizat la Oscar.

Charlie Chaplin spunea odată: “Pentru a face o comedie am nevoie de trei lucruri: o fată frumoasă, un poliţist şi un parc”. În aceeași ordine de idei, o cafenea pariziană, un om de afaceri și un vagabond constituie la fel de bine trei ingrediente ale succesului. “French Roast” este primul scurtmetraj de animație a lui Fabrice O. Joubert, cu care acesta a câștigat premiul ANIMA și o nominalizare la Premiile Oscar pentru cel mai bun scurtmetraj de animație.

Scurtmetrajul a fost bine primit de criticii de specialitate care au lăudat simplitatea realizării, meticulozitatea și atenția la detalii din punct de vedere tehnic. Totuși, cele 8 minute reprezintă și o demonstrație de talent în transmiterea unui mesaj, întrucât pe tot parcursul animației personajele nu vorbesc , totul fiind astfel lăsat în seama imaginilor și a sunetelor.

Acțiunea se petrece în atmosfera pariziană a anilor ’60, ca rezultat al nostalgiei creatorului, punându-ne la dispoziție câteva personaje pitorești și comice care interacționează cu mai multă sau mai puțină simpatie, până în momentul în care toate își dau mâna în slujba unui final neașteptat.

În concluzie, vă invit la vizionarea un scurtmetraj amuzant, cu structură bine gândită, care analizează într-un fel și raportul claselor sociale.

Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi. Mulțumim!

Despre autor

Miruna Iacob

| Blog | Facebook | De același autor

Absolventa de Litere, cu multe placeri vinovate pe cartea de vizita. Printre cele cronice ar fi curiozitatea, literatura, filmele lui Chaplin, o ceasca de cafea pe un fundal preferabil autumnal si orice seara de jazz intovarasita cu un pahar de vin rosu.

    Comentarii
  1. dan pistner

    is good to have this in mind...

Comentează

Parteneri