Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Fragmente dintr-un trecut

Gând

Da, da, despre tine este vorba. îmi vine să desfac aerul, să rup munții, să unesc oceanele, să calc în...

Continuare...


Inregistrare

Colaboratori

Trimite-ne un articol prin intermediul formularului de aici. Daca ne place, il publicam. La cel de al doilea articol publicat vei primi o parola personala.

Ai uitat parola?

Noua parola iti va fi trimisa pe e-mail.

Aboneaza-te gratuit

Powered by

Autor: Sofia G.

Fragmente dintr-un trecut

Sofia G.19 October 2016

E hilar cum mă întorc mereu în acelaşi loc. Aerul de aici e plin de atât de multe regrete încât abia pot respira, iar greutatea cuvintelor nespuse apasă atât de tare încât îmi striveşte pieptul.

Cum poţi întoarce timpul? O melodie şi o poză sunt de ajuns. Şi te trezeşti târât prin noroiul amintirilor, până în faţa uşii templului, doar pentru a te arunca pe fereastra anilor trecuţi. Păşeşti cu teamă pe podeaua învechită ca nu cumva să striveşti vreo trăire şi ştergi cu grijă rama prăfuită de priviri de jad.

Nu mai are niciun rost. Ştiu. Ni s-a schimbat atât de mult sufletul încât ar fi imposibil să ne mai recunoaştem. Dar cuvintele astea se voiau eliberate, tu ştii cel mai bine cum se simte. Nu le poţi ignora la nesfârşit, mai ales când îţi lasă cicatrici pe piele. Mi-e teamă că le-am dat frâu liber şi nu o să rezulte nimic bun… Ca de fiecare dată, de altfel.

Ochii mei nu vor nimic. Doar mâinile mai strigă câteodată după tine. Şi inima tânjeşte după apusuri de august, când totul era doar calm. Acum e un altfel de calm, mai matur.

Îmi pare rău pentru orice furtună am stârnit sau poate nu mai stă în puterea mea să fac asta. Marea ta e liniştită acum, am aflat. Nu pot decât să mă bucur, sincer..

Ghici ce?! Au trecut 6 ani. Şi vreo 3 de când nu am mai scris un cuvânt… Cum îţi ceri iertare când e prea târziu?

fragment

Important: autorii care au publicat deja cel puțin trei creații în paginile Cenaclului și doresc pagini de autor sunt rugați să ne contacteze prin intermediul acestui formular.

Despre autor

Sofia G.

Sofia G.

Pentru a publica în cadrul Cenaclului WebCultura trimite-ne textul tău prin intermediul acestui formular. Și, nu în ultimul rând, te rugăm să citești și cele câteva rânduri scrise aici.

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.