Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Fotografii pentru suflet

Esarfa magica

15 obiecte de îmbrăcăminte într-o singură eșarfă. Se numește Versalette și este o piesă multifunctională care poate fi purtată în...

Continuare...


Powered by

Fotografii pentru suflet

Sorin Tudorde @
13 June 2011

Dragă cititorule, îți cerem din nou ajutorul. Pentru că, într-o lume a reclamelor agasante, WebCultura poate exista doar cu ajutorul acelora care aleg să ne susțină prin donațiile lor. Mulțumim! Webcultura.

Există fotografii care, deși înfățișează oameni necunoscuți și locuri îndepărtate, sunt mai aproape de suflet decât propria-ți realitate.

Indonezianul Jeffry Surianto spune despre sine că este fotograf amator. Că pentru el fotografia este doar o pasiune și că tot ce a făcut a fost să învețe de la fotografi profesioniști. Și, cu toate acestea, fotografiile sale reușesc să cuprindă o întreagă lume.

Și, după cum puteți vedea, nu este vorba doar de faptul că imaginile suprinse de Surianto vin dintr-o lume pe care europeanul o cataloghează, instantaneu, drept exotică și miraculoasă. Ci, cred eu, este vorba de sentimentele pe care aceste imagini reușesc să le transmită: bine, liniște sufletească, bucuria lucrurilor simple. Sentimente pe care noi, europenii, aproape că le-am uitat. Dar de care, chiar dacă nu ne dăm seama, ne este atât de dor…

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti.

Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.