Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Fotografii, in abundenta

Ce se întâmplă când te mușcă un țânțar?

Priviți. Deși ar putea să pară că în imagini este înfățișat un soi de tub care încearcă să treacă printre...

Continuare...


Powered by

Fotografii, in abundenta

Sorin Tudorde @
14 November 2011

Iată cum arată tipărite toate imaginile încărcate pe Flickr într-o singură zi.

Imaginea de mai sus reprezintă instalația artistică “Photography in abundance”. O instalație artistică realizată de Erik Kessels și expusă, în Muzeul Foam din Amsterdam, în cadrul expoziției “What’s Next?, the Future of Photography”.

“Prin digitalizarea fotografiei şi creşterea numărului de site-uri ca Flickr sau Facebook, toată lumea face acum fotografii şi le împărtăşeşte lumii întregi. Rezultatul? Un număr enorm de fotografii aflate la dispoziţia noastră. Kessels vizualizează “senzația de înec în oceanul de imagini reprezentând experienţele altora” prin imprimarea tuturor imaginilor care au fost postate pe Flickr într-o perioadă de 24 de ore şi aruncarea lor, la grămadă, în spaţiul expoziţional. Iar rezultatul celor un milion de printuri este copleșitor.”

Expoziția “What’s Next?, the Future of Photography” poate fi vizitată până în data de 7 decembrie.

Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi. Mulțumim!

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri