Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Fotografii cu sare de bucatarie

Pasărea-mi

Interpretarea vizuală a unui poem. Poemul The Me Bird, de Pablo Neruda (pe care îl puteți citi în original aici...

Continuare...


Powered by

Fotografii cu sare de bucatarie

Sorin Tudorde @
5 October 2011

Developați-vă fotografiile cu sare de bucătărie și veți obține efectul unor fotografii de epocă.

Pentru a obţine efectul vizual al fotografiilor de epocă, fotograful canadian Andrew B. Myers a reînviat o tehnică folosită acum mai bine de o sută de ani: “developarea” cu sare de bucătărie.

“Imprimarea cu sare este una dintre cele mai vechi tehnici fotografice, iar pionierul acesteia a fost, în 1839, Henry Fox Talbot. Procesul nu s-a schimbat prea mult de atunci.”

Pentru a vă imprima propriile fotografii prin această tehnică, respectați următorii pași: faceti o soluţie de sare de bucătărie și apă; într-o cameră întunecată, aplicați soluţie de nitrat de argint peste hârtia înmuiată în soluția de sare și lăsați-o să se usuce; luaţi hârtia uscată – acoperită pe o parte – şi aşezaţi-o pe o bucată de sticlă, cu partea acoperită în sus; puneți negativele pe care le doriți cu partea emulsiei secundare în jos; sxpuneți la soare; clătiți și lăsați să se usuce.

Detalii mai precise găsiți aici, iar mai multe fotografii realizate prin acestă tehnică găsiți aici.

Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi. Mulțumim!

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri