Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Fotografii colorate manual

Crepuscul

Cazul fericit în care metafora și filozofia se întâlnesc sub aceeași lumină. Rătăcind prin partea întunecată a pădurii, o creatură...

Continuare...


Powered by

Fotografii colorate manual

Sorin Tudorde @
8 June 2011

O serie de fotografii de o incredibila frumusețe. Vechi de aproape 150 de ani. Și colorate manual.

Fotografiile de mai jos sunt datate, cu aproximație, în jurul anului 1886 și se crede că autorul lor este celebrul Adolfo Farsari, deși unele fotografii ar putea avea alți autori.

Adolfo Farsari (1841 – 1898) a fost un fotograf italian stabilit în based in Yokohama, Japonia. Studioul său, ultimul mare studio străin din Japonia, a fost unul dintre cele mai importante centre de fotografie din țară, iar fotografiile sale, în special cele colorate manual, erau foarte apreciate Tehnica lui Farsari și abilitățile sale antreprenoriale au avut un impact major asupra dezvoltării artei fotografice în Japonia.

Mai multe fotografii aici.

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri