Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Fotografie si Homeopatie

Cine rezistă mai mult la durere, bărbatul sau femeia?

Răspunsul științific la o întrebare “veche de când lumea”. O întrebare din “arsenalul amuzant” al războiului sexelor pe care am...

Continuare...


Powered by

Autor: Cosmin Neidoni

Fotografie si Homeopatie

Cosmin Neidoni7 July 2016

Într-o lume saturată inflaționist de imagine, apelăm în mod paradoxal tot la imagine pentru a ne salva de efectul de supra-acumulare!

Artistul fotograf își asuma involuntar un rol soteriologic, el se plasează în zona percepției subiective, restaurând raportul dintre privire și lucrurile din jur prin intermediul lentilei fotografice. Ce obține? O imagine care se adaugă obsesiv sutelor de imagini pe care le procesam zilnic, dar împreună cu imaginea transmite o viziune, un fior metafizic și imponderabil al lucrurilor reprezentate.

Fotograful autentic – fără să știe – se comportă ca un medic homeopat, el nu ne salvează de avalanșa de imagini prin anulare și desființare a imaginii, ci ne servește în doza homeopată – similia similibus curantur – o alta imagine menita sa ne reașeze in orizontul saturat de mister, trezind în noi mirarea copilăriei, redeșteptând stisfacția filocalică a privirii.

foto

Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi. Mulțumim!

Important: autorii care au publicat deja cel puțin trei creații în paginile Cenaclului și doresc pagini de autor sunt rugați să ne contacteze prin intermediul acestui formular.

Despre autor

Cosmin Neidoni

| LinkedIn | Facebook | De același autor

Nascut in Timisoara in 8 Martie 1975. Absolvent de filosofie, freelancer in domeniul traducerilor, scrie proza scurta, eseuri si poezie. Carti publicate: Scrisoare catre fiul meu, Das Schattenspiel. In pregatire: Viata la 40 de ani.

Comentează

Parteneri