Fotografie si Homeopatie

Într-o lume saturată inflaționist de imagine, apelăm în mod paradoxal tot la imagine pentru a ne salva de efectul de supra-acumulare!

Artistul fotograf își asuma involuntar un rol soteriologic, el se plasează în zona percepției subiective, restaurând raportul dintre privire și lucrurile din jur prin intermediul lentilei fotografice. Ce obține? O imagine care se adaugă obsesiv sutelor de imagini pe care le procesam zilnic, dar împreună cu imaginea transmite o viziune, un fior metafizic și imponderabil al lucrurilor reprezentate.

Fotograful autentic – fără să știe – se comportă ca un medic homeopat, el nu ne salvează de avalanșa de imagini prin anulare și desființare a imaginii, ci ne servește în doza homeopată – similia similibus curantur – o alta imagine menita sa ne reașeze in orizontul saturat de mister, trezind în noi mirarea copilăriei, redeșteptând stisfacția filocalică a privirii.

foto

Ne bucurăm pentru că ne citești. Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi.
Ne poți susține prin intermediul unui abonament lunar

sau prin intermediul unei donații.

Mulțumim.

Cosmin Neidoni

Cosmin Neidoni LinkedIn | Facebook | De același autor

Nascut in Timisoara in 8 Martie 1975. Absolvent de filosofie, freelancer in domeniul traducerilor, scrie proza scurta, eseuri si poezie. Carti publicate: Scrisoare catre fiul meu, Das Schattenspiel. In pregatire: Viata la 40 de ani.

Recomandări

Adaugă comentariu