Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Fotografie si Homeopatie

Impozitați și lacrima și ploaia…

De actualitate… De ce nu puneţi şi pe râs impozit Şi birul progresiv pe sărăcie? De ce nu puneţi taxe...

Continuare...


Powered by

Autor: Cosmin Neidoni

Fotografie si Homeopatie

Cosmin Neidoni7 July 2016

Susține și tu Webcultura! Pentru că, împreună, putem supraviețui ignoranței și ignoranților.

Mulțumim. (Vezi aici cine a donat până acum.)

Într-o lume saturată inflaționist de imagine, apelăm în mod paradoxal tot la imagine pentru a ne salva de efectul de supra-acumulare!

Artistul fotograf își asuma involuntar un rol soteriologic, el se plasează în zona percepției subiective, restaurând raportul dintre privire și lucrurile din jur prin intermediul lentilei fotografice. Ce obține? O imagine care se adaugă obsesiv sutelor de imagini pe care le procesam zilnic, dar împreună cu imaginea transmite o viziune, un fior metafizic și imponderabil al lucrurilor reprezentate.

Fotograful autentic – fără să știe – se comportă ca un medic homeopat, el nu ne salvează de avalanșa de imagini prin anulare și desființare a imaginii, ci ne servește în doza homeopată – similia similibus curantur – o alta imagine menita sa ne reașeze in orizontul saturat de mister, trezind în noi mirarea copilăriei, redeșteptând stisfacția filocalică a privirii.

foto

Important: autorii care au publicat deja cel puțin trei creații în paginile Cenaclului și doresc pagini de autor sunt rugați să ne contacteze prin intermediul acestui formular.

Despre autor

Cosmin Neidoni

| LinkedIn | Facebook | De același autor

Nascut in Timisoara in 8 Martie 1975. Absolvent de filosofie, freelancer in domeniul traducerilor, scrie proza scurta, eseuri si poezie. Carti publicate: Scrisoare catre fiul meu, Das Schattenspiel. In pregatire: Viata la 40 de ani.

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.