Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Forta creativa a actului distructiv

Asia, in doua minute

Un minunat scurtmetraj realizat de Kevin Kelly. Câte o secundă de fimare în fiecare zi, în timpul unei excursii efectuate...

Continuare...


Powered by

Forta creativa a actului distructiv

Sorin Tudorde @
3 May 2011

Dragă cititorule, îți cerem din nou ajutorul. Pentru că, într-o lume a reclamelor agasante, WebCultura poate exista doar cu ajutorul acelora care aleg să ne susțină prin donațiile lor. Mulțumim! Webcultura.

Probabil că pentru mulți dintre cei care citesc aceste rânduri, numele lui Vhils nu le spune nimic. Dar, la fel de probabil, mulți dintre cei care îl vor parcurge, vor sfârși prin a adăuga numele portughezului în lista artiștilor preferați.

Portughezul Alexandre Farto – cunoscut în lumea street art ca Vhils – folosește ca unelte burghiul electric și dalta, iar ca mediul de lucru zidurile. Pentru că incredibilele sale opere sunt scrijelite – la propriu – în suprafețele clădirilor.

“Munca mea are de a face cu încercarea de a pune la îndoială realitatea în care trăim și mediul urban pe care îl populăm. Încerc să mă concentrez pe actul distrugerii ca o forță creativă în sine. Ca animale sociale cred că suntem formați și modelați de o varietate de influențe care se stratifică pe noi. Suntem formați de aceste straturi sociale și istorice furnizate de mediul și contextul în care creștem și trăim. Într-un mod foarte simbolic, cred că prin eliminarea unora dintre aceste straturi, putem ajunge la învelișuri mai vechi și mai profunde care să expună lucruri pe care le-am uitat. Aceste amintiri uitate compun ceea ce suntem astăzi.”

Iată în continuare câteva dintre cele mai cunoscute lucrări ale lui Vhils.

Mai multe lucrări pe site-ul artistului.

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti.

Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.