Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Flashmob, varianta Rembrant

Cand arta moderna se scufunda-n bere

Care este linia de demarcație dintr-o manifestare artistică și un eveniment derizoriu? The Recovery of Discovery, expoziția artistului de origine...

Continuare...


Powered by

Flashmob, varianta Rembrant

Sorin Tudorde @
8 April 2013

Din ciclul “cum mai promovăm un muzeu”.

Pentru a face cunoscută redeschiderea – după renovare – a muzeului Rijksmuseumd in Amsterdam, într-un mall olandez a fost organizat un flashmob având ca finalitate reconstruirea celebrei picturi a lui Rembrandt, “Rondul de noapte” (aflată în colecția muzeului).

“Tabloul Rondul de noapte 1642, considerat astăzi o capodoperă, a constituit la vremea sa un scandal. Comandantul Frans Banning Cock ar fi dorit să iasă mai mult în evidență în acest uriaș tablou. Ori, Rembrandt s-a concentrat mai mult asupra acțiunii înseși, decât asupra înfățișării figurilor; pentru el tema este defilarea, mișcarea, acțiunea neobișnuită, și nu tabloul colectiv tradițional al unui grup. Prin analiza cu raze Roentgen realizată în 1975 s-a dovedit că lacul, menit să protejeze opera ce înfățișează o acțiune care se desfășoară la lumina unei după-amiezi târzii, se închide cu trecerea timpului, producând iluzia unei scene nocturne.” (Wikipedia)

Și, pentru comparație, iată și pictura lui Rembrandt.

(via @ICR și TIME)

Dragă cititorule, WebCultura poate exista doar cu ajutorul acelora care aleg să ne susțină prin donațiile lor. Ne poți susține, cu ce sumă dorești, fie prin intermediul unui virament bancar (click aici pentru donație), fie prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!


Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.