Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Filmul suedez “The Square” este câştigătorul din acest an al Palme d’Or

Ce filme vedem la Nomad International Film Festival

Nomad IFF – proiecții în aer liber, echipamente performante și filme premiate pe plan internațional. Aferim! (r.  Radu Jude), Toto...

Continuare...


Powered by

Filmul suedez “The Square” este câştigătorul din acest an al Palme d’Or

Sorin Tudorde @
29 May 2017

Palme d’Or, cel mai important premiu al Festivalului de Film de la Cannes, a fost câștigat de filmul lui Ruben Ostlund, o satiră ce spune povestea lui Christian, curatorul unui muzeu de artă contemporană.

“The Square” a fost preferat de juriul care a avut de ales din cele 19 filme aflate în competiţie. Statueta Palme d’Or a fost încrustată anul acesta cu 167 de diamante pentru a marca cea de-a 70-a aniversare a celui mai longeviv festival de film.

Marele premiu al juriului a fost decernat filmului francez “120 de bătăi pe minut”, Sofia Coppola a câştigat distincţia pentru cel mai bun regizor, iar premiile de interpretare au fost câştigate de Joaquin Phoenix şi Diane Kruger.

Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi. Mulțumim!

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri