Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Fericirea și dicționarul

Secretul fericirii se ascunde dupa dealuri

♣ În preajma premierei româneşti a filmului “După dealuri”, care va fi pe 25 octombrie, Tatiana Niculescu Bran, autoarea volumelor “Spovedanie...

Continuare...


Powered by

Fericirea și dicționarul

Miruna Iacobde @
28 March 2014

Un gând despre fericire.

Potrivit dicţionarului explicativ al limbii române, fericirea este o “stare de mulțumire sufletească intensă și deplină”. În ceea ce mă priveşte, consider că un asemenea concept eminamente abstract nu poate fi descris în totalitate printr-o definiţie simplă şi general valabilă.

WebCultura are nevoie de ajutorul dumneavoastră. Ne puteți susține, cu ce sumă doriți, prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!


Fericirea nu are aproape nimic în comun cu aspectele standard, cu atât mai puţin  cu algoritmi de stabilire a gradului său de plenitudine. Mi se pare că acest concept are tot atâtea definiţii câte persoane există pe această planetă.

Cred că cea mai frumoasă trăsătură a ei rezidă în diversitate, în faptul că rareori poate fi interpretată în două feluri identice, în faptul că fiecare persoană o particularizează şi ajunge scriitorul propriei sale definiţii în ceea ce priveşte fericirea.

Mii de candele pot fi aprinse de o singură lumânare, dar asta nu înseamnă că viaţa lumânării se scurtează. Fericirea nu îşi pierde din intensitate dacă este împărtăşită celorlalţi. (Buddha)

fericire

Despre autor

Miruna Iacob

| Blog | Facebook | De același autor

Absolventa de Litere, cu multe placeri vinovate pe cartea de vizita. Printre cele cronice ar fi curiozitatea, literatura, filmele lui Chaplin, o ceasca de cafea pe un fundal preferabil autumnal si orice seara de jazz intovarasita cu un pahar de vin rosu.

Comentează

Parteneri