Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Femeia fatala a anilor ’60

Festivalul fatzaDa: descopera si tu fatza D’alta data a orasului Brasov

Intre 3 si 5 iunie, va avea loc la Brasov cea de-a treia editie a festivalului de arta si evenimente...

Continuare...


Powered by

Femeia fatala a anilor ’60

Sorin Tudorde @
19 August 2011

Nu cunoaște frigul. Nu cunoaște frica. Nu cunoaște gelozia și nici pantofii fără toc. Este ea, femeia fatala a anilor ‘60.

Astăzi în vârstă de 80 de ani, Mort Künstler este recunoscut drept unul dintre cei mai importanți pictori americani contemporani. Lucrările sale se concentrează în principal asupra istoriei SUA (Războiului Civil, în special), dar și asupra stilului de viața american. Puțini sunt însă aceia care știu că în perioada 1950 – 1960, Mort Künstler a fost printre cele mai cunoscuți ilustratori de publicații de aventuri.

Publicații de aventuri care, pe atunci, prezentau o fațetă a femeii și a feminității care astăzi ne poate determina să zâmbim. Iată, așadar, cum era imaginată femeia fatală în urmă cu 50 de ani.

(click pe imagini pentru mărire)

Mai multe imagini pe site-ul oficial al lui Mort Künstler.

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri