Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Femeia este cea nevoită să plătească

Bună vestire

Fărâmă de lumină, desăvârșit creată, nădejde omenirii, spre slavă i-ai fost dată, împodobită-n taină cu a nunții cunună, care unește...

Continuare...


Powered by

Femeia este cea nevoită să plătească

Sorin Tudorde @
11 December 2013

Un adevăr pe care, din când în când, e bine să ni-l reamintim.

O scurtă poveste despre Marianne Brown, o “cititoare oarecare”, despre alinarea pe care ne-o pot aduce cărțile și, mai ales, despre viață.

WebCultura are nevoie de ajutorul dumneavoastră. Ne puteți susține, cu ce sumă doriți, prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!


“În 1990, soțul meu a încetat din viață. Aveam 36 de ani și am rămas singură, cu trei copii mici. Fără vreun motiv anume, i-am scris lui Kurt Vonnegut, pentru a-i mulțumi pentru cărțile sale și alinarea pe care am regăsit-o în ele. Nu m-am așteptat la un răspuns. Trebuie să fi fost un om bun de vreme ce, la mai puțin de o lună de la scrisoarea mea, am primit acest răspuns.”

30 noiembrie 1990

Draga mea Marianne Brown,

Este un lucru care nu poate fi spus suficient de des: “Femeia este cea nevoită să plătească”. Iar miracolul este că atât de multe pot să o facă și, cumva, chiar reușesc să o facă. Am fost îndrăgostit (și încă mai sunt) de o văduvă cu patru copii (dintre care doi nu sunt ai ei). Cumva a reușit să îi crească pe toți dintr-un salariu mititel. I-am spus, la un moment dat: “Îmi fac griji pentru femei”. Și mi-a spus: “Nu-ți face”.

Cu gânduri bune,
Kurt Vonnegut

(via)

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri