Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

F de la Formă, Fals, Facebook…

Despre femei, altfel…

Bărbații se vor teme mereu de femeile puternice și de femeile care iubesc. Citind și recitind cărți, texte, comentarii, văzând...

Continuare...


Powered by

Autor: Elisa Butnaru

F de la Formă, Fals, Facebook…

Elisa Butnaru12 January 2016

Dragă cititorule, îți cerem din nou ajutorul. Pentru că, într-o lume a reclamelor agasante, WebCultura poate exista doar cu ajutorul acelora care aleg să ne susțină prin donațiile lor. Mulțumim! Webcultura.

Au trecut sărbătorile și au lăsat dâre pe pereții Facebookului… Oameni darnici și merituoși s-au strâns laolaltă pentru a împărtăși prietenilor virtuali bunăstarea lor.

În spatele hainelor, pantofilor, mașinilor, diamantelor, gadgeturilor se află nevoia de a epata, de a stârni invidie, de a alimenta trufia și complexul de superioritate al demonstrativului. În lipsa Fondului se promovează Forma.

Comparații. Mass-media ne oferă, mai mult sau mai puțin direct, standardele de succes, frumusețe, fericire. Unele creiere filtrează mesajul, extrag esențialul și aleg. Majoritatea însă face un scop din a intra în rândul normalității… atât de mercantilă, versatilă și frivolă.

Se remarcă o generație care simulează bucuria, dragostea, aprecierea, frumusețea, eleganța, cultura… Adevărul a fost întotdeauna mai poluant decât minciuna. Ni se prezintă Falsuri, aparențe care, cu genele fluturânde, ne poftesc – “apreciază-mă, iubește-mă, respectă-mă pentru ceea ce mă căznesc să par!”.

Din simpatie, naivitate sau inepție răspundem cu un click pe butonul albastru – “apreciez, iubesc, respect ceea ce te ostenești să pari!”.

Să ținem un moment de reculegere pentru Decență și Discreție…

forma-facebook

Important: autorii care au publicat deja cel puțin trei creații în paginile Cenaclului și doresc pagini de autor sunt rugați să ne contacteze prin intermediul acestui formular.

Despre autor

Elisa Butnaru

Elisa Butnaru

Pentru a publica în cadrul Cenaclului WebCultura trimite-ne textul tău prin intermediul acestui formular. Și, nu în ultimul rând, te rugăm să citești și cele câteva rânduri scrise aici.

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.