Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Explozia perspectivei

Postere anti-prostitutie

Știați că, în timpul celor două războaie mondiale, prostituatele erau considerate inamici publici? În timpul Primului Război Mondial, aproape 15.000...

Continuare...


Powered by

Explozia perspectivei

Sorin Tudorde @
25 March 2012

O rețea tridimensională formată din 2.880 de LED-uri atârnă de tavan.

LED-urile se sting și se aprind pe rând, controlate de un calculator. Gândiți-va la ele ca la un monitor uriaș, cu o rezoluție foarte scăzută, care a “explodat”, devenind tridimensional. Perspectivele privitorilor sunt determinate de poziția lor față de instalația artistică: în timp ce dintr-o anumită zonă a spațiului se pot vedea dansatori în mișcare, din altă zonă pare o lucrare de artă abstractă. Spațiul negativ și rețeaua de lumină dau naștere unei întregi călătorii.

Exploded View – o instalație artistică realizată de Jim Campbell, expusă în holul Muzeului de Artă Modernă din San Francisco.

Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi. Mulțumim!

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri