Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Exerciții de surâs

Teatrul Masca: Școala de Teatru Gestual pentru copii

Au început înscrierile la Școala de Teatru Gestual Masca pentru copii. Modulul de curs al Școlii de Teatru Gestual Masca...

Continuare...


Powered by

Autor: Cosmin Neidoni

Exerciții de surâs

Cosmin Neidoni17 March 2016

M-am întrebat când suntem noi cel mai aproape de noi înșine?

Nici nu bănuiam ce întindere are în ființa noastră izvorul simplu, mereu curgător, al dorintei de a fi împăcati cu noi însine, de a fi senini și fericiti. Si cât de adânc se împleteste în alcătuirea noastră nevoia de afectiune cu speranța mereu reînoita că o putem găsi și păstra. Am învătat, cu întârziere ce-i drept , un paradox nedemontabil: dobândim mai mult atunci când dăruim și că, iubind, este un miracol să te risipesti în zarea interioară a celuilalt. Eu numesc aceste momente, desi par anodine, clipele noastre de transcendență.

In dinamica vietii de fiecare zi, situati sub spectrul dezirabil al nevoii de a triumfa, ne scapă printre degete clipele în care ne este dată revelația minusculă a faptului că doar situându-ne în zona radiantă a iubirii celui de lângă noi suntem mai aproape de noi înșine.

Pare putin si nesemnificativ, dar cele mai de pret sentimente si valori sunt cele pe care le păstrăm indiferent că suntem pe turnul Eifel din Paris, în sala de judecată sau pe holul clinicii de oncologie: credința si speranța asistate mereu, dacă se poate, de fiorul blând al iubirii. Restul e spectacol.

Dragă cititorule, WebCultura poate exista doar cu ajutorul acelora care aleg să ne susțină prin donațiile lor. Ne poți susține, cu ce sumă dorești, fie prin intermediul unui virament bancar (click aici pentru donație), fie prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!


suras

Important: autorii care au publicat deja cel puțin trei creații în paginile Cenaclului și doresc pagini de autor sunt rugați să ne contacteze prin intermediul acestui formular.

Despre autor

Cosmin Neidoni

| LinkedIn | Facebook | De același autor

Nascut in Timisoara in 8 Martie 1975. Absolvent de filosofie, freelancer in domeniul traducerilor, scrie proza scurta, eseuri si poezie. Carti publicate: Scrisoare catre fiul meu, Das Schattenspiel. In pregatire: Viata la 40 de ani.

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.