Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Exerciții de surâs

PechaKucha Night. Editia numarul sase

PechaKucha Night revine în peisajul cultural bucureștean cu a șasea ediție. În seara de vineri, 30 Septembrie, începând cu orele...

Continuare...


Powered by

Autor: Cosmin Neidoni

Exerciții de surâs

Cosmin Neidoni17 March 2016

Susține și tu Webcultura! Pentru că, împreună, putem supraviețui ignoranței și ignoranților.

Mulțumim. (Vezi aici cine a donat până acum.)

M-am întrebat când suntem noi cel mai aproape de noi înșine?

Nici nu bănuiam ce întindere are în ființa noastră izvorul simplu, mereu curgător, al dorintei de a fi împăcati cu noi însine, de a fi senini și fericiti. Si cât de adânc se împleteste în alcătuirea noastră nevoia de afectiune cu speranța mereu reînoita că o putem găsi și păstra. Am învătat, cu întârziere ce-i drept , un paradox nedemontabil: dobândim mai mult atunci când dăruim și că, iubind, este un miracol să te risipesti în zarea interioară a celuilalt. Eu numesc aceste momente, desi par anodine, clipele noastre de transcendență.

In dinamica vietii de fiecare zi, situati sub spectrul dezirabil al nevoii de a triumfa, ne scapă printre degete clipele în care ne este dată revelația minusculă a faptului că doar situându-ne în zona radiantă a iubirii celui de lângă noi suntem mai aproape de noi înșine.

Pare putin si nesemnificativ, dar cele mai de pret sentimente si valori sunt cele pe care le păstrăm indiferent că suntem pe turnul Eifel din Paris, în sala de judecată sau pe holul clinicii de oncologie: credința si speranța asistate mereu, dacă se poate, de fiorul blând al iubirii. Restul e spectacol.

suras

Important: autorii care au publicat deja cel puțin trei creații în paginile Cenaclului și doresc pagini de autor sunt rugați să ne contacteze prin intermediul acestui formular.

Despre autor

Cosmin Neidoni

| LinkedIn | Facebook | De același autor

Nascut in Timisoara in 8 Martie 1975. Absolvent de filosofie, freelancer in domeniul traducerilor, scrie proza scurta, eseuri si poezie. Carti publicate: Scrisoare catre fiul meu, Das Schattenspiel. In pregatire: Viata la 40 de ani.

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.