Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Evenimentul unui fir

Cuplu

Una dintre cele mai frumoase poezii de dragoste din literatura română. Unii te văd numai pe tine, Alţii mă văd...

Continuare...


Powered by

Evenimentul unui fir

Sorin Tudorde @
17 January 2013

Fir de ață, fir de viață…

Imaginați-vă un spațiu al contemplării, al înțelepciunii și al descoperii frumuseții. Imaginați-vă un spațiu în care plutesc leagăne mari ce ne amintesc de copilărie. Și în care dacă ne așezăm și privim în sus observăm că firele de care sunt legate interacționează cu firele altor leagăne. În care se află alți oameni. Și că, așa cum se întâmplă în viață, putem fi singuri-împreună sau împreună-singuri, după cum dorim să alegem. Și imaginați-vă iar că, prin intermediul jocului nostru în leagăne, firele pun în mișcare un întreg păienjeniș, o întreagă rețea de alte fire de care atârnă o imensă cortină albă ale cărei văluriri sunt privite de alți oameni.

Și imaginați-vă că în tot acest spațiu este muzică. Și, din când în când, doi naratori citesc de pe papirusuri uriașe din Aristotel, pentru oamenii din sală și pentru porumbeii aflați în cuști, în apropierea lor. Porumbei care, în fiecare zi, sunt eliberați la zbor, în sunetele unui cor. Încercați să vă imaginați toate acestea și veți avea o idee, fie aceasta și vagă, asupra instalației artistice The Event of a Thread. O instalație artistică realizată de artista Ann Hamilton.

Și, în final, o scurtă (și foarte frumoasă) impresie video a unui vizitator.


Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi. Mulțumim!

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri